Hoogwaardige kwaliteit & Gecertificeerd

Gratis verzending

Uit voorraad leverbaar

Goede klantenservice

Beste lezer, mijn naam is Joris en ik ben 31 jaar oud. Als liefhebber van een actieve en fitte levensstijl, ben ik altijd geïnteresseerd geweest in gezondheid en het optimaliseren ervan. Hoewel ik niet altijd de perfecte gezonde levensstijl leid (ja, ik geniet nog steeds van een biertje), ben ik gefascineerd door het optimaliseren van mijn gezondheid en atletische prestaties. Ik lees mij daarom graag in over de actuele onderzoeken naar longevity. NMN en Resveratrol kwamen steeds vaker voorbij in verschillende onderzoeken en trokken hierom mijn aandacht.

In mijn ogen zou longevity veel meer aandacht mogen krijgen in onze huidige gezondheidszorg. Ik vind het namelijk jammer om te zien dat de huidige gezondheidszorg vaak reactief is in plaats van proactief. Er wordt veel nadruk gelegd op behandeling in plaats van preventie. Dit vind ik achterhaald en zou in mijn ogen anders moeten. Dit heeft mij dan ook geïnspireerd om gezondheid op een andere manier te benaderen: meetbaar en vooruitstrevend. Mijn doel is dan ook om mensen langer gezonder te kunnen laten leven door middel van de juiste supplementen en levensstijl.

Mijn ideaalbeeld is dan ook dat we door actiever bezig te zijn met onze gezondheid en de juiste handvaten te krijgen onze gezondheid kunnen optimaliseren. Wat zal resulteren in een langer, gezonder en vitaler leven. Ik vind het moeilijk om te zien hoe snel mensen aftakelen op oudere leeftijd en eigenlijk niet meer kunnen genieten van hun laatste levensjaren. Alzheimer en Parkinson nemen steeds meer toe en ook andere verouderingsziektes.

Wat is NMN en Resveratrol?

NMN is een voorloper van NAD+, een essentiële molecule gevonden in elke cel van het lichaam. NAD+ speelt een sleutelrol in de energieproductie en is cruciaal voor het behoud van gezonde cellulaire functies. Resveratrol, aan de andere kant, is een antioxidant die in bepaalde voedingsmiddelen zoals druiven en bessen voorkomt. Het staat bekend om zijn potentieel om hartgezondheid te ondersteunen en zijn ontstekingsremmende eigenschap.

Sirtuïnes en de rol van beide supplementen

Al wil ik het niet te ingewikkeld maken, even een korte uitleg over sirtuïnes en de rol van beide supplementen. Sirtuïnes zijn eiwitten in het lichaam die belangrijk zijn voor cellulaire processen zoals veroudering, ontstekingsreacties, DNA-reparatie en stressbestendigheid. Ze spelen een sleutelrol in hoe cellen verouderen en reageren op stress.

Resveratrol kan de activiteit van sirtuïnes, vooral SIRT1, stimuleren. Dit kan bijdragen aan betere cel gezondheid en mogelijk het verouderingsproces vertragen.

Nicotinamide Mononucleotide (NMN) is ook belangrijk in dit proces. Het is een voorloper van NAD+, een molecule essentieel voor cellulaire energie en functie. Met de leeftijd daalt de NAD+ productie, wat leidt tot verminderde celvitaliteit. NMN kan helpen de NAD+ niveaus te verhogen, waardoor de activiteit van sirtuïnes zoals SIRT1 wordt verbeterd. Dit kan de gezondheid van cellen verbeteren en veroudering vertragen.

Onderzoek naar sirtuïnes, resveratrol en NMN opent nieuwe mogelijkheden voor het aanpakken van veroudering en leeftijd gerelateerde ziekten. Dit beantwoordt deels al mijn volgende kopje, waarom ik voor NMN en Resveratrol heb gekozen.

Waarom NMN en Resveratrol?

Mijn eerste supplementen zijn NMN (Nicotinamide Mononucleotide) en Resveratrol (Trans-Resveratrol). Ik heb voor NMN en Resveratrol gekozen omdat ze elkaar perfect aanvullen in de strijd tegen veroudering. NMN helpt bij het verhogen van NAD+ niveaus, essentieel voor onze cellulaire gezondheid en energie. Resveratrol, bekend als een krachtige antioxidant en werkt ontstekingsremmend. Samen vormen ze een dynamisch duo dat ons lichaam helpt om zich jonger en vitaler te voelen. Ik ben van plan deze supplementen dan ook op mezelf te testen. Ik wil onderzoek doen naar de effecten op mijn lichaam en deze bevindingen hier delen op mijn blog.

Hoe pak ik dit aan?

Om de effectiviteit van deze supplementen te meten wil ik een bloedtests ondergaan. Deze bloedtest richt zich op verschillende punten, zoals ontstekingsmarkers, cholesterolniveaus, etc. Na het afnemen van deze bloedtest zal ik mijn biologische leeftijd berekenen. Naast een bloedtest zal ik ook een NAD test gaan afnemen. Hiermee kan ik zien wat het huidige NAD-niveau is in mijn lichaam.

Waarom ik mijn bloed laat meten op 19 punten

Bij Bloedwaardentest.nl ga ik een uitgebreide bloedtest afnemen. Deze test gaat niet zomaar over bloedtest biologische leeftijdéén of twee dingen, maar controleert mijn bloed op maar liefst 19 verschillende punten. Waarom? Het doel is om mijn biologische leeftijd te berekenen. Dit is iets anders dan gewoon tellen hoeveel verjaardag kaarsjes je uitblaast. Biologische leeftijd gaat over hoe ‘jong’ of ‘oud’ je lichaam is op cellulair niveau.

Zodra de resultaten binnen zijn, gebruik ik een online tool om al mijn waarden in te voeren. Deze tool analyseert de gegevens en onthult mijn biologische leeftijd. Het is een beetje alsof je een kijkje neemt in de toekomst van je gezondheid.

Dit is niet alleen super interessant, maar het geeft me ook waardevolle inzichten. En natuurlijk, ik ben reuze benieuwd: zal mijn biologische leeftijd jonger zijn dan mijn werkelijke leeftijd?

Een NAD test afnemen

Zoals eerder verteld is NAD+ eigenlijk een soort brandstof voor onze cellen. Het houdt ze gezond en energiek. Door mijn NAD+-niveaus te checken, krijg ik een helder beeld van hoe het echt met mijn lichaam gesteld is. Met een test zie ik dus precies of mijn NAD+ niveau misschien al goed is NAD testof dat het verbeterd moet worden.

Het is best spannend, want deze NAD test gaat mij ten eerste laten zien of ik überhaupt wel NMN nodig heb. Vervolgens bij mijn tweede meting zal ik zien of de NMN die ik neem hun werk doen. Ik ben echt benieuwd naar de uitkomst en natuurlijk deel ik de resultaten met jullie. De test zal ik laten afnemen bij Moleqlar en de uitleg hoe ik deze test afneem zal ik dan ook met jullie delen.

Volg mijn reis naar een gezonder en vitaler leven

De komende periode wil ik jullie meenemen in mijn bevindingen over NMN en Resveratrol. In deze blogreeks zal ik jullie op de hoogte houden en mijn ervaringen delen. Het uiteindelijke doel is mijn gezondheid te optimaliseren en dit door middel van bloedtesten aan te kunnen tonen.

Ik kijk uit naar jullie feedback en hoop mensen te inspireren. Laten we samen de wereld van gezondheid en welzijn verkennen en verbeteren. Wekelijks probeer ik een nieuwe blog te plaatsen in deze reis naar een gezonder en vitaler leven.