Hoogwaardige kwaliteit & Gecertificeerd

Gratis verzending

Uit voorraad leverbaar

Goede klantenservice

Na ongeveer 2 weken had ik de uitslagen binnen van beide testen. Per mail in een PDF-bestand alle resultaten overzichtelijk en makkelijk leesbaar. Deze resultaten zijn niet zomaar cijfers; ze geven een beter inzicht in mijn gezondheid. In dit artikel ga ik deze resultaten met jullie delen en bespreken wat ze betekenen voor mijn gezondheidsavontuur.

Het resultaat van mijn bloedtest

Na mijn bloedwaardes te hebben gemeten op 19 verschillende punten kreeg ik de uitslag binnen. Overzichtelijk in een PDF en dikgedrukt gemarkeerd wat boven gemiddeld was. Over het algemeen ziet het er goed uit en waren er 3 waardes dikgedrukt. Ik wil transparant zijn in het delen van mijn resultaten en bevindingen, daarom kunnen jullie ook mijn volledige bloedtest downloaden en bekijken.

Verhoogde waardes:

Bilirubine direct 3.9 μmol/ < 3.4
Albumine 54 35 – 52
Calcium 2.57 mmol/l 2.15 – 2.50
Bekijk hier mijn volledige bloedtest

Een verhoogd calcium vond ik best bijzonder omdat ik weinig zuivelproducten eet. Dus in mijn ogen leek het gek dat dit verhoogd zou zijn. Na wat Googelen kwam ik erachter dat je Albumine en Calcium in een tool moet stoppen om de daadwerkelijke waarde te krijgen.

Ik las namelijk dat bij afwijkende albumine concentraties het totaal calcium gecorrigeerd dient te worden. Het totaal calcium kan worden geschat door 0,025 mmol/l calcium op te tellen of af te trekken bij elke gram albumine. Dit geld onder of boven een totaal albumine van 40 g/l. Bij mij is dit 54. Bekijk hier de calcium correctie tool voor albumine.

Na het Googlen ben ik alle waardes met de huisarts gaan bespreken. Hieruit kwam dat eigenlijk alle waardes er goed uit zien en de calcium correctie die ik moest maken was correct volgens de huisarts. Na het onderzoeken van de waardes kwam de huisarts eruit dat het er eigenlijk allemaal goed uit ziet. Natuurlijk moest ik nog mijn biologische leeftijd berekenen waar ik heel nieuwsgierig naar was!

Het berekenen van mijn biologische leeftijd

Nadat ik de cijfers geanalyseerd had ben ik ze gaan toevoegen in de tool van Aging.ai om mijn biologische leeftijd te berekenen. Na alle cijfers in de tool te hebben gezet kon ik op de button klikken om mijn biologische leeftijd te berekenen.

Toen de resultaten van de tool binnenkwamen was ik verbaasd. Mijn biologische leeftijd is 37 jaar! Ik ben pas 31, dus dit nieuws was best schokkend. Ik dacht dat het beter zou uitpakken dan dit en ik was dan ook verrast.

aging.ai biologische leeftijd

Update: Helaas is de Aging.ai tool momenteel niet meer online maar ik heb ze gemaild en hoop wat van ze te horen. Wellicht komt er een nieuwe versie live.

Natuurlijk maakt dit het wel des te interessanter voor mij om te gaan kijken hoe ik dit kan gaan optimaliseren. Ik ben dan ook extra gemotiveerd om dit naar beneden te brengen en jullie daarvan op de hoogte te brengen.

Mijn NAD test

Naast de bloedtest die ik bij bloedwaardentest.nl heb gedaan om mijn biologische leeftijd te berekenen heb ik ook een NAD test afgenomen. Deze test laat het NAD-niveau in mijn lichaam zien. Hierdoor weet ik ook of het nut heeft om NMN te slikken of dat mijn niveau al hoog genoeg is. Ik was extra benieuwd of dit dan ook iets slechter zou gaan uitvallen dan verwacht.

Uitleg over de waardes van de NAD test

Interpretatie man:

Referentiebereik van NAD: 31–46 μmol/L
Gemiddelde concentratie: 29 μmol/L
Bereik (dekt 95% van de bevolking): 17–41 μmol/L

Interpretatie vrouw:

Referentiebereik van NAD: 26–41 μmol/L
Gemiddelde concentratie: 26 μmol/L
Bereik (dekt 95% van de bevolking): 15–36,5 μmol/L

Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) is een essentieel co-enzym dat betrokken is bij verschillende metabole paden in het lichaam, waaronder energieproductie en DNA-reparatie. Het verhogen van NAD-niveaus in het bloed is aangetoond dat het potentieel heeft om leeftijdsgebonden ziektes te verminderen. Met het ouder worden neigt de concentratie van NAD te verminderen.

Resultaat NAD test

Na het afnemen van de NAD test krijg je een specifiek getal dat je NAD-niveau in het bloed aangeeft. Dit getal wordt vervolgens vergeleken met een gemiddelde waarde die bekend is voor jonge en gezonde mensen. Het resultaat van mijn NAD test is 15.77μmol/L en dat is onder gemiddeld. Ook hier presteer ik dus minder dan van te voren verwacht.

NAD test uitslag

Ondanks de mindere scores voor mij biologische leeftijd en NAD test ben ik klaar om deze uitdaging aan te gaan om mijn persoonlijke resultaten te gaan verbeteren. In mijn volgende blog artikelen ga ik vertellen over de stappen die ik neem om mijn gezondheid te optimaliseren. Na het afnemen van beide testen ben ik al begonnen met het nemen van NMN en Resveratrol om mijn gezondheid te optimaliseren. Ik hoop dat beide supplementen een positieve ervaring zullen zijn voor mijn gezondheid. Blijf mijn blogs volgen om te zien hoe het gaat.