Hoogwaardige kwaliteit & Gecertificeerd

Gratis verzending

Uit voorraad leverbaar

Goede klantenservice

Nicotinamide Mononucleotide (NMN) is een vitamine B3-derivaat dat een belangrijke rol speelt in de energieproductie en het celmetabolisme. Hoewel NMN supplementen steeds populairder worden, zijn er ook natuurlijke manieren om je NMN-niveaus te verhogen. In dit artikel bespreken we enkele van deze methoden en in welke voeding NMN zit.

Voedingsmiddelen rijk aan NMN

Een van de meest effectieve manieren om je NMN-niveaus te verhogen, is door voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan dit molecuul. Broccoli, avocado, tomaten en komkommers zijn enkele voorbeelden van groenten die rijk zijn aan NMN. Ook bepaalde soorten fruit zoals aardbeien en mango’s kunnen bijdragen aan een verhoging van je NMN niveaus.

Kip, rundvlees en vis zijn goede bronnen van NMN. Ze bevatten niet alleen NMN maar ook andere nuttige voedingsstoffen zoals eiwitten en omega-3 vetzuren.

Voedingsmiddel NMN-gehalte per 100 gram
Avocado’s 0,36 tot 1,60 mg
Broccoli 0,25 tot 1,12 mg
Kool tot 0,9 mg
Tomaten 0,26 tot 0,30 mg
Rundvlees 0,06 tot 0,42 mg

Zoals je kan zien zijn er verschillende voeding soorten rijk aan NMN. Echter is dit geen hoog gehalte, met de supplementen van VitaSure zit je per capsule al op 250mg. Belangrijk is om een gezonde levenstijl aan te houden en daarnaast heb je de mogelijkheid om dit met ons NMN supplement effectiever te verhogen.

Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging kan de productie van NMN in het lichaam stimuleren. Cardiovasculaire oefeningen zoals hardlopen, zwemmen en fietsen zijn bijzonder effectief.

Slaap

Een goede nachtrust is essentieel voor de productie van verschillende hormonen en enzymen, waaronder NMN. Zorg voor minstens 7-8 uur ononderbroken slaap per nacht om je NMN niveaus te optimaliseren.

Stressmanagement

Chronische stress kan leiden tot een verlaging van NMN niveaus. Technieken zoals mindfulness, meditatie en diepe ademhalingsoefeningen kunnen helpen om stress te verminderen en daarmee mogelijk je NMN niveaus te verhogen.

Vasten

Intermitterend vasten of periodiek vasten kan ook bijdragen aan het verhogen van NMN niveaus. Vasten activeert bepaalde cellulaire processen die de productie van NMN kunnen stimuleren. Het is echter belangrijk om met een arts te overleggen voordat je een vastenregime begint.

Beperk alcohol en suiker

Overmatig gebruik van alcohol en suiker kan de NMN niveaus in het lichaam verminderen. Probeer deze stoffen met mate te consumeren of ze helemaal te vermijden.

Hoeveel NAD heb je in je lichaam?

NMN wordt omgezet in NAD+ en je levenstijl is daarbij heel belangrijk. Hoe gezonder en actiever je leeft des te meer NMN je aanmaakt en des te hoger is het NAD+ niveau. Dit is per mens verschillend en kan bij de één sneller achteruit zijn gegaan dan de ander. Daarom hebben we een NAD test waarmee je kan meten wat je huidige niveau is. Naast deze test kan je dan overwegen om eventueel NMN te slikken om dit niveau op te hogen.

Conclusie

Het verhogen van je NMN niveaus kan op verschillende manieren. Een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap, stressmanagement en vasten zijn allemaal manieren om je NMN niveaus op een natuurlijke manier te verhogen. Echter, als je een snellere en meer geconcentreerde verhoging van NMN wilt bereiken, kunnen supplementen een effectieve optie zijn. Zoals altijd is het raadzaam om met een gezondheidsdeskundige te overleggen voordat je significante veranderingen in je levensstijl of supplementenregime aanbrengt.