Hoogwaardige kwaliteit & Gecertificeerd

Gratis verzending

Uit voorraad leverbaar

Goede klantenservice

Resveratrol, een natuurlijke verbinding die even mysterieus als krachtig is, heeft zich een weg gebaand naar de voorhoede van wetenschappelijk onderzoek. Dit veelzijdige polyfenol, dat een stille wacht houdt in de schil van rode druiven en zich nestelt in de rijke, donkere chocolade die we liefhebben, is misschien wel een van de meest veelbelovende natuurlijke stoffen in onze zoektocht naar gezondheid en welzijn. Maar wat maakt resveratrol zo bijzonder, en hoe werkt het precies in ons lichaam? Van de wijnvelden tot de wetenschappelijke laboratoria, laten we de geheimen ontrafelen van de werking van resveratrol en ontdekken hoe deze verbinding de potentie heeft om ons leven te verrijken en te verlengen.

Wat doet Resveratrol?

Resveratrol functioneert als een beschermend mechanisme in groenten, fruit en kruiden, waar het planten verdedigt tegen indringers zoals schimmels en ziekten. Het meest bekend vanwege zijn aanwezigheid in rode wijn. Recente studies bij muizen suggereren ook dat het kan bijdragen aan gewichtsbeheersing door het hongergevoel te beïnvloeden, de bloedsuikerspiegel te verlagen en zelfs het verouderingsproces van de huid te vertragen door zijn antioxidatieve actie.

Voedingsbronnen van Resveratrol

Resveratrol is te vinden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen die veel mensen al in hun dagelijkse dieet opnemen. Hieronder vind je een beknopt en overzichtelijk lijstje van voedingsbronnen die rijk zijn aan resveratrol:

  • Rode Druiven: Vooral in de schil van rode druiven is resveratrol aanwezig.
  • Rode Wijn: Door het fermentatieproces van de druiven is rode wijn een bekende bron van resveratrol.
  • Pinda’s: Deze noten bevatten kleine hoeveelheden resveratrol, vooral in de schil.
  • Blauwe en Rode Bessen: Bessen zoals bosbessen en frambozen bieden natuurlijke resveratrol.
  • Japanse Duizendknoop: Een plant met een van de hoogste concentraties resveratrol.
  • Aardbeien: Bevatten resveratrol, vooral wanneer ze rijp zijn.
  • Donkere Chocolade: Cacao en donkere chocolade bevatten resveratrol in bescheiden hoeveelheden.
  • Cranberry’s: Ook deze bessen zijn een bron van resveratrol.

Door deze voedingsmiddelen op te nemen in een uitgebalanceerd dieet, kan je op een natuurlijke wijze de inname van resveratrol verhogen. Bekijk ons artikel over voeding rijk aan resveratrol voor de hoeveelheid resveratrol per voedingsbron.

Resveratrol Onderzoek

Dr. David Sinclair, een vooraanstaande onderzoeker op het gebied van genetica aan de Harvard Medical School, heeft baanbrekend werk verricht in het onderzoek naar resveratrol. Zijn team ontdekte in 2003 dat deze natuurlijke stof, bekend van rode wijn, de levensduur van gistcellen kon verlengen door een gen genaamd SIRT1 te activeren. Deze bevinding werd later ook bevestigd in muizen. De veelzijdige effecten van resveratrol omvatten het voorkomen van huidkanker, het beschermen tegen hartziekten en het verbeteren van metabole gezondheid bij muizen.

Echter, de hoeveelheden resveratrol gebruikt in deze studies zijn veel hoger dan wat men normaal via voeding binnenkrijgt. Dr. Sinclair benadrukt dat je rond de honderden tot duizenden glazen rode wijn nodig hebt om dezelfde gezondheidsvoordelen in muizen te bereiken. Dit is natuurlijk niet aan te raden, dus blijft resveratrol als supplement nemen eigenlijk de enige optie. Desondanks is hij optimistisch over de toekomst van resveratrol en soortgelijke moleculen in de strijd tegen veroudering en leeftijdsgerelateerde aandoeningen.

Onderzoek en de toekomst van Resveratrol

Ondanks de veelbelovende resultaten bij dierproeven, is de dosis resveratrol die nodig is voor soortgelijke effecten bij mensen aanzienlijk hoger dan wat men normaal via voeding binnenkrijgt. Dr. Sinclair benadrukt dat, hoewel synthetische varianten van resveratrol, zoals SRT1720 en SRT2104, veelbelovende resultaten laten zien bij muizen, de implicaties voor mensen nog onduidelijk zijn. Gelukkig komen er steeds meer studies en zullen we snel beter weten wat voor gezondheidsvoordelen het voor de mens heeft.

Resveratrol Supplementen

Resveratrol supplementen zijn inmiddels gemakkelijk verkrijgbaar. Echter is het wel belangrijk om goede kwaliteit Reseratrol te kopen. Er zijn veel varianten op de markt maar de kwaliteit kan erg verschillen. Bij VitaSure hebben we gekozen voor de best mogelijke kwaliteit Trans-Resveratrol. Ons resveratrol supplement is 99% puur, wat zeer hoge kwaliteit is.trans resveratrol

Als we streven naar een langere levensduur en bescherming tegen leeftijdsgerelateerde ziekten, biedt resveratrol een intrigerende optie. Voordat we resveratrol omarmen als een wondermiddel, is verder onderzoek nodig om de werkzaamheid ervan bij mensen volledig te begrijpen. Meer onderzoek naar de effecten op de mens zijn onderweg en wij verwachten dan ook binnenkort weer meer informatie te kunnen delen. Houd onze website in de gaten!