Hoogwaardige kwaliteit & Gecertificeerd

Gratis verzending

Uit voorraad leverbaar

Goede klantenservice

Resveratrol is een natuurlijke verbinding die even mysterieus als krachtig is. Er komt steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar deze polyfenol. Resveratrol komt voor in de schil van rode druiven en donkere chocolade die we liefhebben. Het is misschien wel een van de meest veelbelovende natuurlijke stoffen in onze zoektocht naar gezondheid en welzijn. Maar wat maakt resveratrol zo bijzonder, en hoe werkt het precies in ons lichaam? Van de wijnvelden tot de wetenschappelijke laboratoria, laten we de geheimen ontrafelen van de werking van resveratrol.

Wat doet Resveratrol?

Resveratrol wordt door planten geproduceerd als een verdedigingsmechanismeappel polyfenol tegen uitdagingen zoals schimmels, virussen, bacteriën, insecten, UV-schade, en fysieke beschadiging. Dit bijzondere polyfenol staat bekend om zijn veelzijdige gezondheidsbevorderende eigenschappen, waaronder zijn vermogen om als antioxidant te fungeren, ontstekingen te verminderen, en bescherming te bieden tegen virussen, bacteriën, en schade aan zenuwweefsel.

Een opmerkelijke werking van resveratrol is de activering van het SIRT-1 enzym, ook bekend als sirtuïne-1, wat leidt tot metabole effecten die lijken op die van een caloriebeperkt dieet. Caloriebeperking wordt in verband gebracht met een groot scala aan voordelen voor het menselijk lichaam.

Voedingsbronnen van Resveratrol

Resveratrol is te vinden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen die veel mensen al in hun dagelijkse dieet opnemen. Hieronder vind je een beknopt en overzichtelijk lijstje van voedingsbronnen die rijk zijn aan resveratrol:

 • Rode Druiven: Vooral in de schil van rode druiven is resveratrol aanwezig.
 • Rode Wijn: Door het fermentatieproces van de druiven is rode wijn een bekende bron van resveratrol.
 • Pinda’s: Deze noten bevatten kleine hoeveelheden resveratrol, vooral in de schil.
 • Blauwe en Rode Bessen: Bessen zoals bosbessen en frambozen bieden natuurlijke resveratrol.
 • Japanse Duizendknoop: Een plant met een van de hoogste concentraties resveratrol.
 • Aardbeien: Bevatten resveratrol, vooral wanneer ze rijp zijn.
 • Donkere Chocolade: Cacao en donkere chocolade bevatten resveratrol in bescheiden hoeveelheden.
 • Cranberry’s: Ook deze bessen zijn een bron van resveratrol.
 • Tomaten: Vooral in de schil, het gehalte kan variëren afhankelijk van het type tomaat en de rijpheid.
 • Soja: Dit komt vooral voor in sojabonen, maar ook in producten als tofu en tempeh, waarbij het fermentatieproces de beschikbaarheid van resveratrol kan verhogen.
 • Dadels: Deze zoete vruchten bevatten kleine hoeveelheden resveratrol.

 

Door deze voedingsmiddelen op te nemen in een uitgebalanceerd dieet, kan je op een natuurlijke wijze de inname van resveratrol verhogen. Bekijk ons artikel over voeding rijk aan resveratrol voor de hoeveelheid resveratrol per voedingsbron.

Resveratrol Onderzoek

Dr. David Sinclair, een vooraanstaande onderzoeker op het gebied van genetica aan de Harvard Medical Schoolharvard medical school, heeft baanbrekend werk verricht in het onderzoek naar resveratrol. Zijn team ontdekte in 2003 dat deze natuurlijke stof, bekend van rode wijn, de levensduur van gistcellen kon verlengen door een gen genaamd SIRT1 te activeren. Deze bevinding werd later ook bevestigd in muizen. De veelzijdige effecten van resveratrol omvatten het voorkomen van huidkanker, het beschermen tegen hartziekten en het verbeteren van metabole gezondheid bij muizen.

Echter, de hoeveelheden resveratrol gebruikt in deze studies zijn veel hoger dan wat men normaal via voeding binnenkrijgt. Dr. Sinclair benadrukt dat je rond de honderden glazen rode wijn nodig hebt om dezelfde gezondheidsvoordelen in muizen te bereiken. Dit is natuurlijk niet aan te raden, dus blijft resveratrol als supplement nemen eigenlijk de enige optie. Dr. Sinclair benadrukt dat, hoewel synthetische varianten van resveratrol, zoals SRT1720 en SRT2104, veelbelovende resultaten laten zien bij muizen, de implicaties voor mensen nog onduidelijk zijn. Gelukkig komen er steeds meer studies en zullen we snel beter weten wat voor gezondheidsvoordelen het voor de mens heeft.

De werking van Resveratrol tegen het Coronavirus?

Wetenschappers onderzoeken of resveratrol kan helpen tegen het coronavirus. Dit komt omdat veel mensen die ernstig ziek worden van corona, vaak ook overgewicht hebben. Deze mensen hebben meestal veel leptine in hun bloed, een hormoon dat je normaal een vol gevoel geeft. Maar bij mensen met overgewicht werkt dit niet goed meer, en dat kan leiden tot ontstekingen in het lichaam. Corona kan ook ontstekingen in de longen veroorzaken.

De hypothese van UMCG-onderzoeker Van der Voort suggereert dat de combinatie van deze ontstekingsprocessen bijzonder schadelijk kan zijn voor de patiënt. Dit heeft geleid tot de zoektocht naar behandelingen die leptineresistentie kunnen verminderen, waarbij resveratrol naar voren kwam als een potentieel interessante stof. Hoewel er aanwijzingen zijn dat resveratrol kan helpen, moet er nog meer onderzoek worden gedaan. Desondanks stelt Van der Voort dat resveratrol mogelijk op andere manieren voordelig kan zijn voor COVID-19 patiënten, zoals het herstellen van de balans tussen ACE-2- en AT2-receptoren, wat kan leiden tot een vermindering van longontstekingen. Maar voor nu is het nog te vroeg om te zeggen dat resveratrol echt helpt tegen corona.

Wat doet Resveratrol voor je lichaam?

Resveratrol heeft de interesse van onderzoekers al lange tijd gewekt vanwege zijn mogelijke voordelen voor de menselijke gezondheid. Er valt nog veel te ontdekken over de precieze effecten ervan. Wetenschappers blijven het grondig onderzoeken om meer inzicht te krijgen in de potentiële gezondheidsvoordelen die het kan bieden voor je lichaam. Enkele van de veelbelovende voordelen:

 • Antioxidante werking ter bescherming van cellen en weefsels**
 • Helpt de huid gezond te houden en beschermt cellen tegen schade door oxidatie**
 • Goed voor de bloedcirculatie en de bloeddruk**
 • Gunstige invloed op hart en bloedvaten**

Resveratrol Supplementen

Resveratrol supplementen zijn inmiddels gemakkelijk verkrijgbaar. Echter is het wel belangrijk om goede kwaliteit Reseratrol te kopen. Er zijn veel varianten op de markt maar de kwaliteit kan erg verschillen. Bij VitaSure hebben we gekozen voor de best mogelijke kwaliteit Trans-Resveratrol. Ons resveratrol supplement is 99% puur, wat zeer hoge kwaliteit is.trans resveratrol

Als we streven naar een langere levensduur en bescherming tegen leeftijdsgerelateerde ziekten, biedt resveratrol een intrigerende optie. Voordat we resveratrol omarmen als een wondermiddel, is verder onderzoek nodig om de werkzaamheid ervan bij mensen volledig te begrijpen. Meer onderzoek naar de effecten op de mens zijn onderweg en wij verwachten dan ook binnenkort weer meer informatie te kunnen delen. Houd onze website in de gaten!

Resveratrol supplement

 

** Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

 • Resveratrol werkt als een antioxidant en bevordert de gezondheid van het hart en de bloedvaten.
 • Resveratrol is goed voor de bloedsomloop en helpt de bloeddruk op peil te houden.
 • Resveratrol helpt om de huid gezond te houden en beschermt het cellen tegen schade door oxidatie