Hoogwaardige kwaliteit & Gecertificeerd

Gratis verzending

Uit voorraad leverbaar

Goede klantenservice

Met de stijgende leeftijd waarop vrouwen kinderen krijgen, en de zwangerschapsproblemen bij vrouwen van 40 jaar of ouder wordt vruchtbaarheid een steeds belangrijker onderwerp. Recent onderzoek heeft licht geworpen op de mogelijke rol van NMN, een voorloper van NAD+, in het verbeteren van de vruchtbaarheid bij vrouwen, vooral bij het ouder worden.

Wat is NMN?

NMN staat voor Nicotinamide Mononucleotide, een stof die in het lichaam wordt omgezet in NAD+, een essentieel co-enzym voor verschillende cellulaire processen, waaronder energiemetabolisme en DNA-reparatie. Met het ouder worden, nemen de NAD+-niveaus af, wat invloed kan hebben op verschillende lichaamsfuncties, waaronder de vruchtbaarheid.

De rol van NMN bij vruchtbaarheid

Recente studies bij muizen hebben aangetoond dat NMN-supplementatie de kwaliteit van eicellen bij oudere muizen kan verbeteren. Dit is vooral relevant omdat de kwaliteit van eicellen een cruciale factor is voor vruchtbaarheid. Een studie gepubliceerd in ‘Cell Reports‘ toonde aan dat behandeling met NMN de oöcytkwaliteit in oudere dieren kon verjongen, wat leidde tot een herstel van de vruchtbaarheid.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat NMN de kwaliteit van eicellen bij oudere muizen kan verbeteren door het herstellen van de juiste niveaus van nicotinamide adenine dinucleotide (NAD). In eenvoudige bewoordingen: oöcyten, die het begin van je leven vormen, zijn onrijpe eicellen die zich ontwikkelen tot eicellen, ook bekend als eieren. Naarmate je ouder wordt, neemt echter hun kwaliteit af. Daarom is er altijd een effectieve benadering om hun kwaliteit te verbeteren, zowel door middel van supplementen als een aangepast dieet.

Belangrijke Bevindingen

  • Verbetering van Oöcytkwaliteit:
    NMN-behandeling herstelde het gewicht van de eierstokken en verminderde de grootte van vetweefsel bij muizen die een vetrijk dieet kregen. Dit suggereert dat NMN de negatieve effecten van obesitas op de vruchtbaarheid kan tegengaan.
  • Verhoogde NAD+-Niveaus:
    Bij oudere muizen verhoogde NMN de NAD+-niveaus in de eicellen, wat wijst op een verbetering van de cellulaire gezondheid en potentieel de vruchtbaarheid.
  • Effect op IVF-Resultaten:
    NMN-behandeling verbeterde ook de resultaten van in-vitrofertilisatie (IVF) bij oudere muizen, wat suggereert dat NMN de ontwikkeling van embryo’s kan verbeteren.

Toekomstperspectieven

Deze bevindingen zijn veelbelovend voor de miljoenen vrouwen die worstelen met vruchtbaarheidsproblemen. Hoewel de resultaten hoopvol zijn, is verder onderzoek, vooral bij mensen, nodig om de effecten van NMN op de menselijke vruchtbaarheid te bevestigen. Een lage dosis NMN kan een niet-invasieve en laagrisico-optie zijn om de vruchtbaarheid te verhogen, vooral bij vrouwen die ouder worden.

De mogelijkheid dat het NMN supplement de vruchtbaarheid kan verbeteren, opent nieuwe deuren voor onderzoek en behandeling van vruchtbaarheidsproblemen. Het biedt een potentieel nieuwe, niet-invasieve benadering voor het verbeteren van de vrouwelijke vruchtbaarheid, vooral bij het ouder worden.