Hoogwaardige kwaliteit & Gecertificeerd

Gratis verzending

Uit voorraad leverbaar

Goede klantenservice

Resveratrol is een natuurlijke polyfenolische verbinding in bepaalde planten en vruchten, inclusief druiven, bessen, appels en pinda’s. In supplementvorm worden de meeste resveratrol-extracten afgeleid van de wortel van de Japanse duizendknoop. In dit artikel bespreken we de toepassingen, voordelen en bijwerkingen van resveratrol.

Resveratrol is goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft het Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies geraadpleegd over synthetische trans-resveratrol. Dit nieuwe voedingssupplement, met een zuiverheid van meer dan 99%, is door het panel beoordeeld en veilig bevonden.  Volgens EFSA speelt resveratrol geen cruciale rol in onze voeding, maar het gebruik ervan is ook niet nadelig. Uit onderzoek blijkt dat het veilig is, ondanks eerdere zorgen over mogelijke genetische effecten. Bij dierproeven werd een lichte afname in gewichtstoename opgemerkt, maar voor mensen is de aanbevolen dosis zonder risico’s. Wel is er een waarschuwing: bij hoge doses van 1 gram per dag kunnen er maag-darmklachten optreden, en het kan interacties aangaan met bepaalde medicijnen. Alles bij elkaar concludeert EFSA dat synthetische trans-resveratrol veilig is voor gebruik onder de aanbevolen voorwaarden.

Wat zijn de bijwerkingen van resveratrol?

Resveratrol wordt als veilig en goed verdragen beschouwd wanneer het in aanbevolen doses wordt ingenomen, maar zoals elk supplement, kan het bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Bijwerkingen bij Resveratrol komen vaker voor bij hoge doses en kunnen omvatten:

 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Braken

Voorzorgsmaatregelen

Hoewel resveratrol over het algemeen veilig is, vooral als het in voedsel wordt geconsumeerd, moeten niet alle mensen resveratrol supplementen nemen. Mensen met de volgende aandoeningen moeten resveratrol supplementen vermijden:

 • Niet-alcoholische leververvetting: Resveratrol is in verband gebracht met leverdisfunctie.
 • Bloedstollingsstoornissen: Resveratrol verhoogt het risico op blauwe plekken en bloedingen.
 • Hormoongevoelige aandoeningen: Resveratrol kan in het lichaam werken als oestrogeen en mag niet worden ingenomen door mensen met bepaalde aandoeningen (bijv. uteriene fibromen, borstkanker) die kunnen verergeren met blootstelling aan oestrogeen.
 • Zwangerschap: Er is beperkt onderzoek naar de veiligheid van resveratrolsupplementen voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Dosering: Hoeveel resveratrol moet ik innemen?

Als voedingssupplement variëren typische dagelijkse doses van 50-500 milligram (mg). Er zijn echter hogere doses gegeven aan onderwerpen in sommige studies. Volg de doseringsinstructies op het productetiket of neem de dosering die uw zorgverlener aanbeveelt.trans resveratrol open zakje

Studies tonen aan dat doses tot 5 gram (5.000 mg) dagelijks veilig zijn, maar bijwerkingen komen vaker voor bij doses boven de 2,5 gram per dag.

Sommig onderzoek suggereert dat het nemen van kleinere doses beter is dan het nemen van één grote dosis, omdat resveratrol snel wordt gemetaboliseerd.

Praat met een zorgverlener voordat u resveratrol supplementen neemt. Zij kunnen u helpen de beste supplement en dosering te bepalen op basis van uw behoeften.

Wat gebeurt er als ik te veel resveratrol neem?

Er is geen vastgestelde bovengrens of aanbevolen inname voor resveratrol, en er zijn geen meldingen van toxiciteit of overdosis bij mensen uit voedings- of supplementbronnen. Studies bij knaagdieren hebben echter aangetoond dat extreem hoge doses resveratrol kunnen leiden tot nier- en leverbeschadiging.

Bij een zeer hoge doses resveratrol kunt u bijwerkingen of ongewenste gebeurtenissen ervaren, zoals:

 • Maag-darmklachten (bijv. misselijkheid, braken, diarree en buikpijn)
 • Verhoogd risico op bloedingen (omdat het bloedverdunnend kan zijn)
 • Lever- of nierschade

Zoek medische hulp als u vermoedt dat u te veel resveratrol heeft ingenomen.

Interacties met medicatie

Resveratrol kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, kruiden en supplementen, wat mogelijk ongunstige effecten kan veroorzaken en kan veranderen hoe deze medicijnen in uw lichaam werken. Resveratrol kan een wisselwerking hebben met de volgende:

 • Anti-aritmica, zoals Rythmol (propafenone) of Tambocor (flecainide)
 • Anticoagulantia (bloedverdunners), zoals Jantoven (warfarine)
 • Antihistaminica, zoals Claritin (loratadine)
 • Bloeddrukmedicijnen
 • Immunosuppressiva, zoals Trexall (methotrexaat)
 • NSAID’s, zoals Advil (ibuprofen)

 

Supplementen en kruiden die vergelijkbare effecten hebben of mogelijke interacties met resveratrol kunnen omvatten:

 • Ginkgo biloba
 • Gember
 • Panax ginseng

 

Om een geïnformeerde beslissing te nemen over resveratrol suppletie, lees de ingrediëntenlijst van het product en het voedingsfeitenetiket zorgvuldig, die informatie bieden over de typen en hoeveelheden ingrediënten die zijn opgenomen. Het is altijd het beste om het supplement etiket met uw zorgverlener te bespreken, zodat zij u kunnen helpen eventuele potentiële interacties met voedsel, medicijnen of andere supplementen te identificeren.

Hoe resveratrol te bewaren

Veel supplementen worden geleverd met aanbevolen opslagaanwijzingen op het productetiket, hoewel niet allemaal. Bij VitaSure moeten de supplementen op een droge en koele plek uit de buurt van direct zonlicht, hitte en vochtigheid.

Bronnen van Resveratrol & Waar je op moet letten

Resveratrol wordt in verschillende voedingsbronnen aangetroffen, waaronder rode wijn, druiven, bessen en pinda’s. De hoeveelheden resveratrol in deze bronnen variëren, en onderzoek toont aan dat het niet mogelijk is om de aanbevolen therapeutische doses resveratrol alleen door dieet op te nemen. Daarom kunnen supplementen een betrouwbaardere manier zijn om ervoor te zorgen dat u de therapeutische voordelen van resveratrol krijgt.

Resveratrol supplementen

Resveratrol is bij VitaSure verkrijgbaar in een capsule vorm. Capsules en tabletten zijn het meest gebruikte en kunnen worden ingenomen met water. Wij hebben een krachtige dosering van 250mg voor dagelijks gebruik.

Er is geen bewijs dat de ene vorm van resveratrol superieur is aan de andere wat betreft werkzaamheid. De potentie van het supplement kan variëren, afhankelijk van de hoeveelheid resveratrol in het supplement en de fabrikant. Bij VitaSure hebben we 99% pure resveratrol waarmee we één van de beste kwaliteit resveratrol supplementen hebben op de markt.

Als u overweegt resveratrol te gebruiken om uw gezondheid te ondersteunen, praat dan met een zorgverlener om te bepalen of het veilig voor u is, vooral als u gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt. Indien u interesse heeft in het supplement kunt u ons resveratrol supplement vinden door op het product hieronder te klikken.

trans resveratrol

Resveratrol kopen